Ah die heerlijke Sacrale Energie, de levenskracht magie die Generators & Manifesting Generators met de wereld delen! En wat met ons non-Sacrals dan?

- JANUARI 2023


Hoe vermijd je een Sacrale Hangover als Projector?

Laten we een juicy talk hebben over sacrale energie, want dat is waar deze energie uit bestaat: bruisende levensenergie. De energie in dit centrum staat voor voortplanting, sustainability, creativiteit en seksualiteit.

 

Yummy stuff, right? Absoluut! Maar wat als die energie niet gedefinieerd is in jouw chart? Als Projector kan ik erover meespreken. Vooral de Sacral Hangover die we als non-sacrals kunnen ervaren als we niet leren hoe correct af te stemmen op deze creërende & gevende energie.

 

Did someone say feeling tired & burned-out? Okay, let’s talk. Want het kan ook anders.

Belangrijk om te weten dat dit centrum gepaard gaat met fysieke lichaamswijsheid. Your body knows. And it wants to be involved, babes.

 

Deze sappige, sacrale energie is ontworpen om te reageren op het leven en met je te communiceren in het huidige moment – dit is spontane energie, die reageert op het hier & nu. We’re vibing, or we are not. There really is no middle ground. Zwart of wit, nooit grijs.

 

Als deze energie puur en ongefilterd is, heeft het de kracht om een hele gemeenschap te voeden, je krachtiger te maken, enthousiasme op te wekken, en stelt ze je in staat om je volledig toe te wijden aan een verlangen én nieuw leven te creëren.

 

Heel potente energie dus.

Fizzy & bubbly, chaotic & wild.

Weet dat ongeveer 66% van ons Generators of Manifesting Generators zijn – en dus een gedefinieerd sacraal centrum hebben. Geni’s en Mani Geni’s die vanuit Joy leven wekken deze levensenergie op & lopen er van over. Zij delen hun creation energy dus met hun community.

 

De overige 34% van de bevolking heeft dus een ongedefinieerd of volledig open sacraal centrum –Manifestors, Reflectors & Projectors dus.

 

Deze energie type zijn niet ontworpen om 24/7 verbonden te zijn met deze energie. Maar dat betekent niet dat ze geen toegang hebben tot die energie. In tegendeel ...

SACRAL CHAKRA: Responsible for passion, sexuality, intimacy, money, creativity, and joy. The balance of the Sacral Chakra allows us to improve our relationships with ourselves and others. When this chakra is open, we feel creative energy flow freely through our lives. We are awakened sensually and liberated by pleasure.

human design sacrale energie sacral energy sacral hang over projector manifestor generator manifesting generator seksualiteit sensualiteit creativiteit

Dus je hebt een ongedefinieerd sacraal centrum?

 

Oehlala – count yourself lucky, want met al die openheid heb jij de gelegenheid gekregen om die levensenergie om je heen te versterken. Fun! Ja, absoluut, maar er zijn kanttekeningen waar we over moeten praten.

 

Ik zie het zo: als jouw sacraal centrum ongedefinieerd is, of zelfs volledig open kan jij van die heerlijke energie in al zijn geuren & kleuren proeven. Je kan dit als jouw eigen, persoonlijke buffet beschouwen! Om daarna à la carte je favoriete gerechten te kunnen bestellen ;).

 

Alles wat je via zo’n open/ongedefinieerd centrum binnenhaalt wordt uitvergroot. Jij ervaart die seksuele, creatieve, potent energie dus heel intens. Intenser dan een (Mani) Geni, dus. And it can be highly intoxicating om op die energie te surfen.

 

Op een bepaald moment is het belangrijk dat je ook weer leert loskoppelen van deze energie, want die hoort niet permanent in jouw systeem te blijven. Je moet dus leren doseren: weten wanneer genoeg, genoeg is.

 

Deze geleende energie komt in bursts. Je kan die dus prima gebruiken op momenten om de magie van dit centrum te benutten. Bijvoorbeeld als je creativiteit een boost kan gebruiken. Daarna mag die weer wegvloeien. Als Non-Sacral is rust nemen essentieel om terug in balans te komen met je eigen gedefinieerde energie. Onthou dat onze energie gemaakt is om in pieken te komen, en die van Generator types meer consistent is als ze volgens hun strategie & autoriteit leven.

Een schaduw kant van het feit dat 66% van de mensen deze levensenergie constant in de wereld zetten? We denken als Niet-Sacrale vaak dat we toch ons ook zo door het leven moeten bewegen en we houden dan te lang vast.

 

En dat komt met een prijs: burn-out, uitgeput zijn, leeglopen, ongeïnspireerd zijn, niet meer in je lichaam kunnen landen of ontkoppelt zijn, seksuele frustratie of helemaal geen zin meer hebben in intimiteit, … moet ik nog doorgaan?

 

We moeten dit dus loslaten. Hoe doe je dat? Door je lichaam te volgen & te kennen. Ik zei het al, dit is heavily body infused energie. Je kan niet op een gezonde manier met deze energie experimenteren en spelen zonder met je lijfje te verbinden.

 

Ga voor jezelf eens na hoe jij verbinding maakt met je lichaam.

  • Hoe weet jij waar het op dit moment om vraagt?
  • Hoe maak je ruimte om hiernaar te luisteren? En dan vervolgens om er ook naar te handelen.
  • Welke lichamelijke blokkades ervaar je?
  • Ervaar je stijfheid angst, afkeer, pijn, verkramptheid, gevoelloosheid …?

human design sacrale energie sacral energy sacral hang over projector manifestor generator manifesting generator seksualiteit sensualiteit creativiteit

Tip: doe regelmatig een full body scan van je kruin tot je tenen.

 

Observeer gewoon even wat je voelt, zonder oordeel. Probeer naar de verschillende delen toe te ademen. Betrek ook je zintuigen: wat ruik je? Hoe proeft je mond?

 

Luister ook naar deze podcast aflevering om verder bij jezelf in te checken.

Sacrale energie verkennen gaat je ook heel veel leren over je eigen grenzen. Je wordt erdoor uitgenodigd om ze te verkennen, herkennen & erkennen. Dankzij die openheid ga je ook zien dat deze energie fluctueert. Wat vandaag een grens is, hoeft morgen niet perse ook zo te zijn. Hier & Nu, baby. No time like the present.

 

Als je je sacrale energie vanuit veiligheid navigeert ga je zien dat deze je subtiel verleid om uit je hoofddenken te komen, en met je lichaam te gaan voelen en beslissen. Je verlegt de focus van: ‘is mijn hoofd hier okay mee?’ naar ‘Is mijn lijf hier okay mee?’. And the answers might surprise you …

Je Sacrale Energie op een nog dieper niveau begrijpen?

Tenzij je sacrale centrum volledig open is, zullen er poorten geactiveerd zijn (of je nu sacral of non-sacral bent). Die poorten geven een bepaalde smaak aan hoe jij die sacrale energie beleefd. They are the spices, so the speak. Elke poort heeft zijn eigen thema. Dus ga die van jou eens verkennen.

 

SACRAL CHAKRA MEDITATION — I am a sensory being full of creative potential. I embrace life with passion and enjoy plunging into joy and happiness. My senses are alive, aware and connected

human design sacrale energie sacral energy sacral hang over projector manifestor generator manifesting generator seksualiteit sensualiteit creativiteit

Een Sacrale Kater beleef je dus ook heel lichamelijk. Je herkent het als je je Non-Self thema begint te vertonen, maar het kan zich ook uiten in vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid, lusteloosheid, extreme gevoeligheid, geen lichamelijk contact willen, woede, onrust, … Maar zoals alles wat zich als je Niet-Zelf thema uit, zijn het uitnodigen om van te leren. Waar ben jij nog aan het vasthouden, terwijl je eigenlijk mag loslaten? Waar is het tijd voor overgave, rust en solo-time?

 

Hoe weet je dat je op een gezonde manier met je (geleende) sacrale energie aan het verbinden bent? Als jij:

 

  • Weet wanneer te stoppen & te rusten, en waar je limiet ligt.
  • De sacrale energie om je heen kan herkennen, er van kan genieten en niet overprikkeld bent.
  • Weet afstand te nemen en tot jezelf te komen.
  • Jezelf niet verliest in ‘doen, doen’, maar kan delegeren.
  • Je vrij voelt voelt in je seksualiteit om verschillende rollen te verkennen die je leuk vindt, zonder vast te zitten aan een bepaalde manier van zijn.
  • Ziet dat creativiteit gepaard gaat met afstand nemen & doorvoelen

Belangrijk om te onthouden is dat de kennis over je centra maar één onderdeel is van je blueprint. Jouw energie bestaat uit een unieke combinatie van je energie type, profiel, definitie, omgeving, poorten, kanalen, conditionering, etc. Het is belangrijk om alles in context met elkaar te zien, en hoe al die aparte onderdelen in elkaar weven. Human Design kan je helpen met thuis komen bij jezelf. Het is een liefdestaal, die je helpt jezelf beter begrijpen en uitdrukken. Het is een tool die je daarna kan inzetten om richting te geven aan je leven en hoe je jouw energie uitwisselt met anderen.

 

Dat gezegd zijnde, ben ik heel nieuwsgierig naar wat je meeneemt uit deze blog. Deel hem gerust met anderen als je denkt dat zij hier ook van kunnen leren. Tag je me op Instagram als je dit waardevol vind? Je vind me onder @beau.bergmans.

Zelf heb ik als 2/4 Splenic Projector een ongedefinieerd Sacraal Centrum. Sinds Augustus 2022 ben ik deze energie in de diepte aan het verkennen, net omdat het zo belangrijk is om een gezonde relatie te cultiveren met Sacrale energie!

 

Na mijn burn-out heb ik mezelf beloofd nooit meer op te branden. Ook ben ik nieuwsgierig geworden naar de expressie van mijn vrouwelijke energie, sensualiteit en mijn relatie met intimiteit en seks verbeteren. En als ondernemer is de expressie van mijn visie essentieel in het bereiken van Soul Clients.

 

Wat tantra, yoga, KAP, stoppen met de pil en vele andere dingen me ondertussen geleerd hebben? Ik deel het met veel liefde in deze blog.